TEM Otoyolu, Bolu Dağı Tüneli girişindeki viyadükler, sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Dün geçe Tünel çıkışında 25 aracın birbirine girmesi sonucu meydana gelen feci kazada dört kişi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı.

Kaza, önceki akşam saat 21.50 sıralarında TEM Otoyolu, Bolu Dağı mevkiinde meydana geldi. Otoyolun İstanbul istikameti şeridinde yağmurun ardından zeminin kaygan olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden 34 EV 8949 plakalı kamyonun bariyerlere çarpmasıyla başlayan kaza, ardından gelen iki otomobilin bu kamyona, otomobillerin ardından gelen kamyonun da kazaya karışan otomobillere çarpması ile büyüdü.

Bu kazaların ardından trafikteki araçlar duramayarak birbirlerine çarpmaya başladı. 25 aracın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı.

Bolu ve Düzce'den olay yerine gelen itfaiye ekipleri kazada sıkışan yaralıları kurtarmaya çalışırken sağlık ekipleri de kazada yaralananlara ilk müdahaleyi yaptılar. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı.

Yaralılar ambulanslarla Bolu ve Düzce'deki devlet hastanalerine kaldırılırken, kazaya ilk karışan kamyon şoförü ve otomobildeki anne ve oğlunun hayatını kaybettiği öğrenildi. Trafik kazasında hayatını kaybedenlerin Bülent Baygöl, Gazi Ceylan, Şehime Ceylan olay yerinden hayatını kaybederken Fatih Güler ise kaldırıldığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan isimleri ise şöyle: Hakkı Karagöz, Ufuk Yanık, Ergün Güler, İsak Özden, , Murat Ceylan, Ramazan Ceylan, İsmail Madenci, Ayşe Filizkıran.

Kaza sonrası kapanan otoyolda Ankara'dan İstanbul yönünde giden araçlar, belli bir süre Tem Otoyolu Abant gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Yolda yapılan çalışmanın ardından otoyol önce tek şerit olarak daha sonra da tamamen trafiğe açıldı.