Önce evli ve bir çoçuk annesi kadının evine zorla giren Yanar, polis ekipleri devreye girince önce kaza yaptı ardından silahı başına dayayarak intihara kalkıştı.

Memur-Sen konutlarında bir eve silah zoruyla girerek yasak aşk yaşadığı iddia edilen evli ve bir çocuk annesi B.A. ile tartışan Yılmaz Yanar, güvenlik görevlisinin müdahalesi üzerine belindeki silahı karnına dayayarak "İntihar ederim. Beni bırakın" diye tehditler savurdu ve ardından kaçmayı başararak İsmail Çan adına kayıtlı olan 34 AE 2073 plakalı aracına bindi.

Sitenin girşindeki bariyeri kırarak hızla uzaklaşan Yanar, ekip otosuyla karşılaşınca panikledi ve daha fazla uzaklaşamadan Çamköy mevkiinde virajı dönemeyerek kaza yaptı. Hemen aracından inerek yaya olarak kaçmaya devam eden Yanar, yakalanacağını anlayınca silahı başına dayayarak emniyet ekiplerini yaklaşmamaları konusunda uyardı.

D-655 karayolunda kafasına dayadığı silahla Akçakoca istikametine doğru 200 metre yürüyen Yanar tüm çabalara rağmen ikne edilemedi. Polis ekipleri, intihar etme ihtimali olan Yanar'ı yakalamak için uygun zamanı kolladı.

Yanar'ın bir anlık dalgınlığından faydalanan bir komiser başına dayadığı silahı hemen elinden alarak şüpheliyi yakaladı. İfadesi alınmak üzere polis karakoluna götürülen Yılmaz Yanar, adliyeye sevk edildi. Olaya karışan B.A. ve güvenlik görevlileri de ifadeleri alınmak üzere karakola getirildi.

Yanar'ın aslen Afyonlu olduğu öğrenilirken Düzce'de yaşayan B.A. ile nasıl tanıştığı hakkında kesin bilgiye ulaşılamadı. Eşinin işte olduğu esnada B.A.'nın evine zorla giren ve kızının gözleri önünde tartışan Yılmaz Yanar'ın yasak aşkı için tüm bunları göze aldığı iddia edildi.