Dün gece saat iki sıralarında D-100 karayolu Çerkes Taşköprü mevkiinde trafik kazası meydana geldi. D-100 Karayolu Çerkes Taşköprü Köyü mevkiinde otomobilin takla attığını gören restoran görevlileri hemen kaza yerine koşarak ambulans polis ve jandarmaya haber verdiler.

Ancak olay yerine ulaşan ekipler ne yaralıya rastladı nede otomobilin sürücüsüne… Bölgeye gelen trafik ekipleri kısa bir araştırmanın ardından durumundan şüphelendikleri S.Ö. ye sorular sormaya başladı.

S.Ö. isimli vatandaşın şüpheli hal ve hareketleri doğrultusunda olay yerine ulaşan polis ekipleri S.Ö.’ye bir yere ayrılmamasını tembihledi. Ancak S.Ö. ısrarla araçla alakasının olmadığını ve gitmek istediğini belirtti.

Israrla olay yerinden ayrılmak isteyen şahıs bir an ortadan kaybolarak fidanlık arazide izini kaybettirmeye çalıştı. Trafik ekipleri şahsı el feneri ile aradığı esnada jandarma ekipleri olay yerine intikal etti. jandarmanın da katıldığı arama çalışmalarında şahsı çalılıklarında içerinde yatarak bulan jandarmaya S.Ö., “Ne oluyor siz kimsiniz? yatacağım beni rahat bırakın” diyerek baygın numarası yaptı. Ekipler şahsa kelepçe takarak jandarma arabasının yanına getirdi.

 

S.Ö.ye sorular soran jandarma ekipleri aracın kimin olduğunu ve nasıl kaza yaptığını anlatmalarını istedi. Ancak 400 promil alkollü çıkan S.Ö. ; “kaza nasıl oldu bilmiyorum. gözümü açtım bir baktım buradayım arabanın kimin olduğunu da bilmiyorum.” dedi.  Alkollü olup olmadığını soran jandarma ekiplerine cevap veren S.Ö., “valla iki şişe içtim, benim kafa yorgun ne yapalım” dedi. En sonunda aracı kendisinin kullandığını itiraf eden sarhoş sürücüye alkol testi yapan ekipler şahsın 400 promil alkollü olduğunu tespit etti.

şahsın bu durumuna şaşıran ekipler ise alkollü araç kullanan ve ehliyeti olmayan sürücüye idari para cezasının yanı sıra aracını da bağlayarak otoparka çekti.

Haber; İ.KELEŞ