Alkollü içkilerin 22:00 ile 06:00 saatleri arasında satışının yasaklandığı yasa geçtiğimiz yıl uygulamaya kondu… Akçakoca’da bu yasağı delen bir işletmeye günün yaşına bakmadan 30 bin TL ceza kesildi.

Akçakocapostası’nın haberine göre; bir ihbar üzerine harekete geçen Akçakoca Emniyet Ekipleri, Alkol ürünlerini Saat 22.00 ‘den sonra satışını yasaklayan yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bazı büfeler gece geç saatlere kadar el altından alkollü içecek satmaya devam ettiğini tespit etti.


Bunun üzerine Dün gece saat 23.00 sıralarında Çınar Caddesi mevkiinde bir işyerinde denetleme yapan emniyet ekipleri, işyerinde alkol satışı yapıldığını tespit etti ve yaklaşık 30 bin lira cezai işlem uyguladı.
Akçakoca ve diğer çevre ilçelerde alkol satışı yapan işyerlerinin saat 22.00’den sonra “sadece sigara ve diğer alkolsüz içecek satıyoruz” bahanesiyle dükkanlarını gece geç saatlere kadar açık tuttukları öğrenildi.


Emniyet yetkililerinin işyerleri denetimlerinin artırarak sürdürüleceği bildirilirken, vatandaşlarda Saat 22.00’ den sonra alkol satışının yapıldığı büfelerin jandarma bölgesindeyse 156, polis bölgesindeyse 155 nolu telefona ihbar etmeleri istendi.

 

 

Haber;S.Kaşkır