Düzce Tem Otoyolunda Minibüsün Bariyerlere Çarparak Takla Atması Sonucu Meydana Gelen Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı. Kazanın Ardından Hastaneye Getirilen Yaralılara Müdahale Etmeyen Doktor, Yaralıları Başka Bir Hastaneye Sevk Etmek İstedi. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Söz Konusu Doktor Hakkında İnceleme Başlatıldığını Açıkladı.

Minibüs Takla Attı 17 kişi yaralandı...

Düzce TEM otoyolunda minibüsün bariyerlere çarparak takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında 17 kişi yaralandı. Kazanın ardından hastaneye getirilen yaralılara müdahale etmeyen doktor, yaralıları başka bir hastaneye sevk etmek istedi. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, söz konusu doktor hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, otoyolun Gümüşova ilçesi Yeşilyayla köyü mevkiindeki kazada, İstanbul yönüne giden ve içinde fındık işçilerinin bulunduğu Erdal Sütçü'nün (33) kullandığı 34 AK 6266 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon başında uyuması sonucu yoldan çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpma sonrası takla atan minibüste sürücü Erdal ile birlikte Kezban (29), Nursel (30), Aysel (29), Şulenur (15), Edanur (12), Ahmet Ali (12), Zeynep (7), Oğuzhan (7), Hazel (5), Medine (2), Seyit Talha (1) ve 10 aylık Merve Sütçü ile kimlikleri henüz öğrenilemeyen 4 kişi daha yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi ile Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hendek Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan 1'i bebek 3 çocuk travmatoloji hastanesinin yoğun olması nedeniyle ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Görevli doktor bakmak istemedi...

Hastanenin acil servisine getirilen yaralı çocuklara, iddiaya göre görevli doktor bakmak istemedi. Acil servisteki diğer hastaların ve yakınlarının tepkisiyle karşılaşan doktor, yaralı çocukları tekrar acil servise aldı. Yaralı çocuklar bir süre sonra travmatoloji hastanesine sevk edildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş ise yaralıların travmatoloji hastanesinin yoğun olması sebebiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Durumu ağır olmayan yaralıları hastanedeki doktorun gerekli müdahaleyi yapıp bekletmesi gerektiğini vurgulayan Bektaş, , olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.