Yığılca'dan üzücü haber. Ava giden 7 arkadaştan İslam Patlak, pompalı tüfekle vurularak olay yerinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre; talihsiz olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Aksaklar Köyü'nde yaşayan 7 arkadaş yabani hayvan avlamak için Hacıyeri Köyü Beşpınar bölgesine gitti. Ormanlık alanda bir süre avlanan arkadaşlar, karınlarını doyurduktan sonra dönüş için farklı yollara ayrılma kararı aldı. Buluşmak için bir yer belirledikten sonra dağılan arkadaşlardan 72 yaşındaki Muzaffer Patlak, yeşillikler arasında kıpırtı görünce hemen tetiğe bastı. Ancak yabani domuz vurduğunu sanan Patlak, uzaktan akrabası olan 33 yaşındaki İslam Patlak'ı sırtından vurdu.

Sesler üzerine hemen olay yerine toplanan 6 kişi jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kaza kurşunuyla akrabasını vuran Muzaffer Patlak sinir krizleri geçirdi. İddiaya göre "İntihar edeceğim" diyen Patlak'ın elinden silahını ve bıçağını alan arkadaşları, onu sakinleştirmeye çalıştı.

 

Ormanlık alan olması nedeniyle ekipler bölgeye güçlükle ulaşırken, 112 acil servis ekipleri, yerde hareketsiz yatan İslam Patlak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken olay yeri inceleme ekipleri ise olay yerinde detaylı inceleme başlattı. Öte yandan savcı da olay yerine uzun süre ulaşmakta güçlük çekti. Yolların bozuk olması nedeniyle belediye ekiplerinin kepçesi yol açma çalışması yaparak savcının bölgeye ulaşmasını sağladı. Savcının incelemesinin ardından İslam Patlak'ın cansız bedeni adli tıp kurumuna gönderilirken iddiaya göre kazayla kuzenini öldüren Muzaffer Patlak ise gözaltına alındı.

Olayın görgü tanıkları olan 5 kişi de İlçe Jandarma Komutalığı'nda ifade verdi. Jandarmadaki sorgusunun ardından Yığılca Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye çıkarılan Muzaffer Patlak serbest bırakıldı. Evli ve 4 çocuk babası olan İslam Patlak bugün Aksaklar Köyü'nde toprağa verildi.

 

 

 

Haber: C. Üstüner