Cumayeri, 2 gün önce yaşanan çifte cinayetin şokunu yaşıyor. Abinin 2 kardeşini vurması sonucu meydana gelen olay fındık tarlası yüzünden çıkarken, aileler ve yaşadıkları köydeki herkes "Değer miydi?" diyerek yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi... 

 

19 AĞUSTOS'TA YAPILAN "BU KEZ ÇİFTE CİNAYET" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

60 yaşındaki A.A. fındık bahçesinin paylaşımı konusunda tartıştığı kardeşleri 50 yaşındaki Zilver Aydın ile 55 yaşındaki Mehmet Aydın'ı av tüfeğiyle vurup öldürdü. Yıllardır fındık bahçesi paylaşımı konusunda mahkemelik olan aile arasında kan döküldü. Köyde yaşayanlar iki kardeşin ölümünün üzüntüsünü yaşarken, geriye yetim çocuklar ve gözüyaşlı eş kaldı. Ölen Mehmet Aydın'ın eşi Melek Aydın ise "Bir avuç fındık için kavgaya değer miydi?" diye sitemde bulundu.

 

 


Bir avuç fındık için bu kavgaya değer miydi?

 


Mehmet Aydın'ın eşi Melek Aydın, "5 çocuğum yetim kaldı. Yıllardır bu kavga böyle devam ediyor. Devamlı mahkemelere gider geliriz. Mahkemelere gidip gelmekten bıktık. Ocağımı söndürdü. Bir avuç fındık için bu kavgaya değer miydi. Bunca yetimle ne yapacağım" diyerek gözyaşı döktü.
2 kişinin ölümü ile sonuçlanan cinayetin ardından köyde sessizlik hakim. Tapu kavgası ise bir tek Aydın ailesi ile sınırlı değil, köyde bir çok hanede benzer kavgalar söz konusu. Mehmet Aydın'ın köyde yaşayan arkadaşı Nurettin Yılmaz tapu sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, "Kavgacı insanlarız, oturup uzlaşamıyoruz. Değer miydi? kardeşlerini öldürmeye. Büyüklerimiz bu işlere önderlik etsinler. Bu sıkıntılar ortadan kalksın. Büyüklerimize sesleniyorum, ölmeden önce yerlerin tapularını çocuklarına versinler. Bizim insanımıza burası senin, şurası senin deniliyor, sonra istenilmeyen kavgalar oluyor. Böyle acı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bizim ekmeğimiz budur. Tapular verilsin, bu kavgaların önüne geçilsin" diye konuştu.

 

OLAY

 

Yaklaşık 200 dönüm fındık bahçesinin paylaşımı konusunda 4 erkek kardeş arasında tartışmalar yaşanmış, A.A., tartıştığı kardeşlerinden Zilver Aydın ile Mehmet Aydın'ı av tüfeğiyle vurup öldürmüştü.

 

Haber: S. KAŞKIR