2004 yılında Düzce’de Saatçi Cemil olarak bilinen Cemil Şener’in oğlu Serdar Şener’i öldüren firari katil Cemal Yolay’ın 6 aylık özgürlüğü Düzce’de girmesiyle son buldu.

Azmimilli Mahallesi’nde saklandığı evden çay ocağına gitmek için çıktığında emniyet ekiplerince yakalanan Yolay, yine cezaevine gönderildi. Yolay, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine gönderilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi. Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden Cemal Yolay’la ilgili Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı da yazılı bir açıklama yaptı. Düzce’de yakalanan Yolay’ın suç dosyasının oldukça kabarık olduğu görüldü.

Ulusal Yargı Ağı sorgusunda Yolay’ın  2004 yılında  Serdar Şener’i öldürmeden önce 1992 yılında silahlı yağma ve Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs suçlarından şartlı tahliyenin geriye alınması nedeniyle 5489 gün hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.  Yolay’ın 2004 günü işlediği cinayetin yanı sıra aynı yıl hırsızlık, Görevli Memura Etkin Direnme ve 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet suçları, 2009 tarihinde Bartın’da Görevi Yaptırmamak İçin Direnme suçu ve Hakaret suçlarından toplam 55 YIL 8 AY 51 GÜN hapis cezası ve 440,00 TL adli para cezasının bulunduğu tespit edildi.

Kendisine verilen cezanın 2 bin 926 gün infaz edilen Cemal Yolay, geri kalan cezasını çekmesi için İnfaz Savcılığındaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

haber;S.KAŞKIR