Kaza saat 09.00 sıralarında, TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişi 3'üncü viyadük üzerinde meydana geldi. 42 yolcusu ile İstanbul'a gitmekte olan Hacı Ahmet Keleşoğlu yönetimindeki otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak devrildi.

 

 

Kaza nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, Bolu ve Düzce'den 112 Acil ekipleri seferber edildi. İstanbul istikametine giden araçlar Abant gişelerinde D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişine yönlendirildi.

 

 

 Olay yerine ulaşan 112 Acil, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve UMKE ekipleri yaralılara müdahale eti. İtfaiye ve AFAD ekipleri otobüste sıkışan 2 yaralıyı çıkarırken, otobüsten fırlayan yolcu olup olmadığını kontrol ederek çevreye baktı. Kazada otobüs şoförü hayatını kaydetti. Bolu ve Düzce'de bulunan hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

 

 

 

Yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu mağdur olan kazazedelere Kızılay Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü tarafından battaniye ve yağmurluk dağıtıldı. Bölgedeki yoğun yağış nedeniyle olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri zorluk çekti.

 

Haber;S.Kaşkır