Düzce'de polis ekiplerince yasa dışı silah ticareti yaptığı belirlenen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 4 şahıs gözaltına alındı.



Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bir süredir takipte olan 4 şüphelinin yakalanması için 12 Şubat 2020 Çarşamba günü Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şahısların ikametlerine operasyon düzenlendi.



4 şahıs da yakalanırken, ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde 23 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği ve 43 adet 7,65 mm. çapında tabanca fişeği ele geçirildi.



Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şahıstan silah satın aldığı tespit edilen 2 şahıs hakkında adli işlem yapılırken, yapılan aramada, 1 adet 7,65 mm. çapında tabanca, 1 adet 7,65 mm. tabanca fişeği ve 1 adet 9 mm. çapında tabanca ile 2 adet 9 mm. tabanca fişeğe el konuldu.