Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son yılların en büyük operasyonunun altına imza attı. Bir süredir liderliğini V.R isimli şahsın yaptığı suç örgütünü teknik ve fiziki takibe alan Düzce İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Timleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda aralarında iki İnfaz Koruma Memuru ile bir kadının da bulunduğu 16 kişi Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan örgüt lideri V.R, ile birlikte H.O, B. L, U. Y, F.B, C.M, Y. R, Ö.K, O.Z, Y. R, O. Z, İ.M, İ.N, E.Y,  K.Ş ve G.D.R isimli bayan şahıs, işlemleri için Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Şahısların ev adreslerinde yapılan aramalarda 4 bin Gram Bonzai, 15 Gram Metamfetamin, 151 Adet Extacy Uyuşturucu Hap, 11 Gram Skunk, 9 Gram Kubar Esrar, 51 Adet Tabanca Fişeği, 2 Adet Av Tüfeği, 18 Adet Av Tüfeği Fişeği, 7 Adet Uyuşturucu Madde Kullanma Aparatı (Payp), 7 Adet Kanunla Yasaklanmış Bıçak, 2 adet Hassas Terazi, 19 Kök Kenevir ele geçirildi.

Aynı zamanda zanlıların ifadelerinden yola çıkan jandarma ekiplerinin yaptıkları ek aramalarda, 32 gram Bonzai, 6 gram Metamfetamin, 2 adet Uyuşturucu Hap, 1 gram Kubar Esrar ve 59 adet Sahte Banknot bulundu.

Gözaltındaki 16 şahıstan 2’si savcının talimatı ile jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer 14 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Haklarında Uyuşturucu Madde Ticareti, Nitelikli Yağma, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Parada Sahtecilik gibi suçlardan işlem başlatılan 14 şahsın 23 Mayıs Pazartesi günü Düzce Adliyesi’ne sevk edileceği bildirildi.