Düzce İl Jandarma ekipleri, alkol ve sigarada ÖTV’nin yükseltilmesini fırsat bilen kaçakçılara göz açtırmıyor. Beyköy merkez ve köylerinde kaçak sigara satılacağı istihbaratını alan, Düzce İl Jandarma Komutanlığı bağlı Beyköy Jandarma ekipleri, U.Ş idaresindeki yabancı plakalı otomobil ile E.Y. idaresindeki başka bir aracı gece saat 23:30 sıralarında Beyköy Beldesi sınırları içinde durdurarak, her iki araç içerisinde de çay ve tütün tespit köpeği ile arama yaptı.

Yapılan aramalarda, U.Ş’nin kullandığı yabancı plakalı otomobilde 7 karton (70 paket) ve yine U. Ş’nin ev aramasında 7 karton (70 paket), E.Y’nin kullandığı araçta ise 21 karton (209 paket) olmak üzere, toplamda 286 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan U.Ş ile E.Y jandarma ekipleri tarafından, işlemleri için Beyköy Belde Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

U.Y ve E.Y hakkında kaçakçılık suçundan işlem başlatılırken, iki şahısta ifadelerinin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABER: Savaş ARI