İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Düzce’de son yılların en büyük operasyonuna imza attı. Bir süredir liderliğini V.R isimli şahsın yaptığı suç örgütünü teknik ve fiziki takibe alan Düzce İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Timleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda aralarında iki İnfaz Koruma Memuru ile bir kadının da bulunduğu 17 kişi, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmış, Gözaltına alınan örgüt lideri V.R, ile birlikte H.O, B. L, U. Y, F.B, C.M, Y. R, Ö.K, O.Z, Y. R, O. Z, İ.M, İ.N, E.Y,  K.Ş ve G.D.R isimli bayan şahıs, işlemleri için Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na götürülmüştü.

Gözaltına alınan şüphelilerden 3 ü jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 12 kişi ise bugün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı serbest bırakıldı. Aralarında suç örgütü lideri V.R ile bir kişi tutuklanarak Çilimli T Tipi Cezaevine gönderildi.

Öte yandan, soruşturmada adı geçen firari bir kişinin de arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Düzenlenen operasyonla ile ilgili Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Düzce Cumhuriyet Başsavcılığımızca suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, rüşvet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen 12 şüpheliden 2’ sinin tutuklanmasına, diğer şüphelilerin adli kontrol kararı ile serbest bırakılmasına karar verilmiştir. 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.