Edinilen bilgilere göre, Düzce merkezden Yeni Taşköprü köyü istikametine gitmekte olan E.Y. idaresindeki 81 AJ 980 plakalı minibüs sürücüsünün dikkatsizliği sonucu eski Köy Hizmetleri Binası karşısında bulunan virajı alamayarak Mustafa Çıtoğlu’a ait eve çarptı. Kaza sonrası Mustafa Çıtoğlu’na ait evin büyük bir bölümü kullanılamaz hale gelirken, minibüs içerisinde bulunan sürücü E.Y. ve yanında yolcu olarak bulunan V.Y. yaralandılar. Yaralılar 112 acil servis ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alınırken, evde bulunan Emine Çıtoğlu sinir krizleri geçirdi.
Büyük bir gürültüyle evin duvarı yıkılınca minibüsün kendilerine de çarpacağını düşündüklerini belirten Mustafa Çıtoğlu’nun eşi Emine Çıtoğlu,” Komşumla mutfakta otururken birden bir gürültü oldu. Evin duvarları yana doğru yattı. Ne olduğunu anlamadan minibüsü gördük bize çarpacak diye korktuk. Eşimin oturduğu oda tamamen yıkıldı. Bu karda kışta ne yapacağız şimdi onu düşünüyoruz. Korkudan zaten sinir krizi geçirdim.” İfadelerini kullandı.
Minibüsün çarptığı evde kaza anında 5 kişinin olduğu öğrenilirken, evin 2 odası, tuvalet ve banyosuyla salonu kullanılamaz hale geldi. Tuğla ve ahşaptan yapılan evin büyük bir bölümü hasar gördü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.