Olay bu akşam saatlerinde Gümüşova ilçesine bağlı Yıldıztepe Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 72 yaşındaki İbrahim K. ile kardeşleri Suat K. ve Şaban K. arasında yıllardır süre gelen arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi ile İbrahim K. silahı ile kardeşleri Suat K. ve Şaban K.'ye ateş açtı. 

Çevredekilerin durumu Düzce 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesinin ardından, olay yerine çok sayıda Jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları kurşun yaraları ile olay yerinde çok kan kaybeden Suat K. ile Şaban K. sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından ağır yaralı olarak 112 Acil Servis Ambulansları ile Düzce Atatürk Devlethastanesi ve Gümüşova Entegre Hastanesine kaldırıldı. 

Suat K. ve Şaban K. Düzce Atatürk Devlet ve Gümüşova Entegre Hastanelerinde doktorların yaptıkları bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önüne gelen iki kardeşin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Olayın ardından kaçan İbrahim K. Jandarma ekipleri tarafından her yerde aranırken,  iki kardeşin cansız bedenleri otopsileri yapılmak üzere Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Morguna kaldırıldı. 

 Jandarma ekipleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. 

HABER: Savaş ARI