Düzce Emniyeti’nin özellikle genç bedenleri hedef alan zehir taciri ve sokak satıcıları ile savaşı  aralıksız bir şekilde sürüyor. Son 1 haftada düzenlenen 3 farklı operasyonla toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

İLK OPERASYONDA 5 ŞAHIS YAKALANDI

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 zehir taciri gözaltına alındı. 17 Eylül Perşembe günü şüphelilerin içerisinde bulunduğu araçlarda ve üzerlerinde yapılan aramada 335 gram Metamfetamin maddesi, sahte ehliyet, 7,65mm ruhsatsız tabanca ve 6 adet fişek ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi. 2 şahıs Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 3 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAEVİ FİRARİSİ YAKALANDI

Bir diğer operasyonda da cezaevi firarisi şahıs yakalandı. Hakkında Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, Devletin Güvenliği ile ilgili Belgeleri Elinde Bulundurma, Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması suçlarından 5 ayrı yakalama emri bulunan cezaevi firarisi şüpheli şahıs da aynı gün düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada 16 gram metamfetamin, 1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan cam aparat ele geçirildi. Şüpheli şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından yakalama emirlerine istinaden sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

AKÇAKOCA’DA BİR EVE OPERASYON

Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda ise şüpheli bir şahsın evinde ve müştemilatında yapılan aramada, yaklaşık 13,6 gr uyuşturucu madde, 1 gram Metanfetamin madde, 7 kök hint keneviri bitkisi ve uyuşturucu madde kullanımda kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şahıs hakkında “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Ticareti Yapmak” suçundan adli işlem yapıldı.

Emniyet düzenlenen operasyonların ardından “Suçla mücadelemiz halkımızın da desteği ile 7/24 aralıksız devam etmektedir” açıklaması yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr