Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yaklaşan yeni yıl öncesi alkollü içki tüketiminde artış yaşanabileceği, bu durumu fırsata çevirmek isteyen suç gruplarının piyasaya sahte ve kaçak alkollü içki sevkiyatı yapabilecekleri değerlendirilerek 3 ay önce Türkiye genelinde çalışma başlatıldı.

342 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek ve ülke içerisinde satılan sahte ve kaçak alkollü içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla KOM koordinesinde 81 ilde "Zehir" kod isimli operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 342 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Cumhuriyet başsavcılıklarının  talimatlarıyla 60 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildi.

31 TON SAHTE-KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Zehir operasyonu kapsamında yapılan 3 aylık takip süresinde Türkiye genelinde 31 bin 343 litre sahte/kaçak alkollü içki, 5 bin 220 etiket, 102 sahte bandrol ve 61 şişe alkol aromasının ele geçirildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında baskın yapılan adreslerde aramaların devam ettiği, soruşturmanın da geniş çaplı sürdürüldüğü öğrenildi.