Düzce’de, PKK / KCK terör örgütüne finansman sağlayan, terör örgütü üyelerine gönderilmek üzere mevsimlik tarım işçileri ve inşaat işçilerinden sözde vergi adı altında haraç toplayan örgüt üyelerine yönelik Düzce merkezli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Akçakoca ve İstanbul’da tespit edilen adrese düzenlenen operasyonda, toplam 16 kişi gözaltına alındı. 

Terör kampına gidip sözde yardım sorumlusu olarak görevlendirilmişler

2014’te PKK/KCK, PYD/ YPG ve DEAŞ silahlı terör örgütleri arasında Suriye’de yaşanan çatışmalar sebebiyle bölgenin yeniden yapılandırılması amacı ile ülke genelinde PKK sempatizanlarınca Kobani’ye sözde yardım kampanyası kapsamında Düzce’ye bağlı Akçakoca ilçesinde ikamet eden bazı şahısların terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplara giderek örgüt tarafından Düzce’de sözde yardım sorumlusu olarak görevlendirildiği ortaya çıktı.  

Sözde vergilendirme!

Söz konusu şahısların, 2015 yılı ve sonrasında Kobani’ye yardım adı altında mevsimlik tarım işçileri, inşaat işçileri başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çalışmak için Düzce’ye gelen vatandaşlara tehdit ve şiddet kullanarak sözde yardım adı altında “vergilendirme” yaparak terör örgütü adına para toplandığı tespit edildi.

Teröre desteğe dernek kılıfı

Şüphelilerin terör örgütü adına yapmış oldukları vergilendirme faaliyetlerini legal bir zeminde daha rahat yürütebilmek adına kurmuş oldukları “KARDER Derneği” bünyesinde gerçekleştirdikleri ortaya çıkıt. Toplanan paraların şüpheliler tarafından bizzat Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Van illerine giderek PKK/ KCK terör örgütünün Irak-Hakurk-Kaniras bölgesinde sözde lojistik sorumluları ile irtibat kurarak elden teslim ettikleri yönünde bilgiler elde edildi.

Akçakoca’da 14, İstanbul’da 2 gözaltı

Elde edilen bilgilerin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimat ve koordinesiyle Düzce İl Jandarma Komutanlığı harekete geçti. 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Kanunu’na muhalefet suçu ve PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği tespit edilen Düzce/Akçakoca ilçesinde 14 ve İstanbul ilinde 2 olmak üzere toplamda 16 şüpheliye yönelik araç, ev, işyerinde bugün eş zamanlı terör operasyonu gerçekleştirildi.

Örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Şüphelilerin araç, ev, işyeri ve eklentilerinde yapılan aramada ele geçirilen örgütsel doküman, dijital materyal ve makbuzlara incelenmek üzere el konuldu.  Arama ve el koyma işlemlerinin ardından 16 şüpheli gözaltına alınmış olup İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin tamamlanmasının müteakip Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği öğrenildi.