İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde  Türkiye genelinde eş zamanlı olarak İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla “Güven Huzur Uygulaması 9” yapıldı.

Saat 19.30-21.30 ile 22.00-24.00 aralığında 9 farklı noktada yapılan uygulama kapsamında Düzce’de sabit yol uygulamaları ve umuma açık yerler kontrol edildi.

5 gram esrar çıktı
Sabit yol uygulamaları kapsamında 73 araç kontrol edildi. Yapılan kontroller sonucunda 2 araca işlem yapılırken 119 şahsın Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yapıldı. Ekiplerin yaptığı üst aramalarında ise bir şahsın üzerinde 5 gram esrar maddesi çıktı. Şahıs hakkında işlem yapıldı. Yol uygulamasında toplam 285 TL idari para cezası kesildi.

1 yoklama kaçağı, 2 araması olan şahıs tespit edildi
Ekipler tarafından yapılan sabit yol uygulamaları kapsamında ise toplam 100 işyeri kontrol edildi. Bin 286 şahsa GBT sorgulaması yapıldı. Sorgulamalar sonucunda yoklama kaçağı 1 şahıs ve araması olan 2 şahıs tespit edildi. 4 aracın kontrolü yapıldı.

Türkiye genelinde yapılan uygulamalar kapsamında ise araması olan bin 159 şahıs belirlendi.

Haber: Ö.YILMAZ