Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaların duruşmaları devam ediyor. Bu kapsamda çoğunluğu eski emniyet mensuplarından oluşan ve tutuksuz yargılanan 9 sanık bugün 2. kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar KOM eski Müdürü Serhat Cora, Erkan Dündar, Mevlüt Odabaş, Ali İhsan Artun, Erbay Akdemir, Aynur Kalkan, Nejmettin Bilgen, Cemil Erdoğan ve Derya Uğur’un yargılandığı duruşmada sanıkların yakınları ve avukatları da hazır bulundu.

Mahkemede iddia makamının, aralarından KOM eski Müdürü Serhat Cora’nın da bulunduğu sanıkların her biri için örgütün haberleşme programı olan “ByLock” kullandıkları gerekçesi ile tutukluluk talebi istemesinin ardından sanıklar savunmasını yaptı.

“Bylock kullanmam hayatın olağan akışına aykırı”
Toplamda 8 kez ByLock’a giriş yaptığı tespit edilen KOM eski Müdürü Serhat Cora, ByLock kullanmadığını ve kullananların ortaya çıkarılmasının soruşturmalar açısında sağlıklı olacağını vurgulayarak, “ByLock kullanıp mesajlaşabilmek için pek çok işlem gerekiyor. Ben kullanmadım ve yazışmadım. Hatta ByLock kullanmadığım için telefonumu kendiliğimden incelemeye verdim ve olmadığı tespit edildi. Kullanıcı adım ve şifrem yok. Yapılan çalışmalarla bu da ortaya çıkacaktır ve çıkıyor da. İnternetimi, kendisinin de bilgisiyle üst komşumdan ya da emniyete geldiğimde şubeden kullanıyordum. ByLock kullanmış olsam onlar da burada olmalıydı. ByLock kullanmam hayatın olağan akışına aykırı.” diyerek hakkındaki suçlamaları ve tutuklama talebinin reddini istedi.

Cora'yı 'F1' olarak kodlamışlar
Mahkemede, örgütün ele geçirilen arşivinde Cora'nın örgüt tarafından 'Hayatının hiçbir döneminde örgütle alakası olmayan ve örgüt tarafından düşman görülen kişi' olarak bilinen 'F1' koduyla kaydedildiği, bunun ise Ankara Savcılığının soruşturmasında ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

Diğer sanıkların da hakkındaki suçlamaları reddettiği savunmaların ardından Mahkeme Başkanı Ferhan Acar, ara kararı açıkladı. Buna göre, Erkan Dündar, Mevlüt Odabaş, Ali İhsan Artun, Erbay Akdemir’in tutuklu yargılanmasına, Aynur Kalkan, Nejmettin Bilgen, Cemil Erdoğan, Derya Uğur ve Serhat Cora’nın tutukluluk talebinin reddine karar verildi.

Tutukluluk kararı verilen sanıkların yakınları adliye koridorlarında sinir krizi geçirdi.

Haber:Ö.YILMAZ