Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nce Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldı. Akçakocalı Uzman Çavuş Ercan Çelik'in şehit olduğu saldırıda üç asker de yaralandı.

Operasyonun ilk şehidi...

Fırat Kalkanı operasyonunda gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen Düzceli Ercan Çelik’in operasyonun ilk şehidi olduğu öğrenildi. Yaklaşık iki yıl önce göreve başlayan şehit Uzman Çavuş Çelik'in tank şoförü olduğu bildirildi.

Helikopterle Gaziantep’e getirildi

Şehit olan askerimizin cenazesi ile yaralanan 3 asker, helikopterle Türkiye'ye getirildi. Yaralı askerler, Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alınırken, Şehit Ercan Çelik’in cenazesi Gaziantep’te yapılan törenin ardından Düzce’ye gönderildi.

Babaevinde yas...

Öte yandan 1 yıllık evli olan şehit Uzman Çavuş Çelik'in Akçakoca'da yaşayan babası Muhammet ve annesi Şehnaz Çelik'e acı haber Yüzbaşı Özgür Üngüt tarafından verildi. Şehidimizin babaocağına ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Baba olacaktı...

Ağıtların yükseldiği babaocağında sağlık ekipleri hazır bekletilirken, Muhammet ve Şehnaz çiftinin üç erkek çocuğundan en küçüğü olan şehit Uzman Çavuş Ercan Çelik'in sağlık memuru olan eşinin ise hamile olduğu öğrenildi.

"Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın"

Şehit haberinin Akçakoca'ya ulaşması ile birlikte hemen şehit ailesinin evine giden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Şu anda şehidimizin Akçakoca'ya nakil ve defin işlemleriyle ilgili hazırlıkları yürütüyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın. Bu vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hiçbir şekilde bozamayacaklar. Bunun en güzel cevabını her gün Türkiye'nin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu veriyor. Şu anda ailemizin yanındayız. Onlar da büyük bir vakarla evlatlarını bekliyorlar. Ercan kardeşimiz artık, inşallah Peygamber efendimizin yanında mekanı cennet olacaktır diye umuyoruz."

Şehidimizin naaşının sabah saatlerinde Gaziantep'te yapılacak törenin ardından havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'na getirileceğini de açıklayan Başkan Yemenici, Akçakoca'daki cenaze töreninin ikindi namazını mütakiben düzenleneceğini söyledi.

Haber; C. ÜSTÜNER