Zonguldak-İzmir seferini yapmakta olan, EfeTur Turizm firmasının 41 EF 283 plakalı yolcu Otobüsü Balıkesir-Edremit yolu çıkışında büyük bir Trafik kazası yapmış, 2 şoförüyle birlikte toplam 15 kişi hayatını kaybetmiş, 21 yolcu yaralanmıştı.

Son zamanlarda meydana gelen en çok can kaybı ve yaralının olduğu bu otobüs kazasının savcılık soruşturması sonucunda Şubat ayı içinde sürpriz bir karar çıktı.

Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı bu Kaza hakkında ‘Kovuşturmaya yer olmadığına’ dair karar verdi.

Bu karar kazada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları tarafından hayret ve tepkiyle karşılandı. Kazada hayatını kaybeden Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi İntörn Doktor Bilge Toker’in acılı Babası Hüseyin Toker Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, “Yapılan soruşturmada kusur tamamen ölen şoföre yüklenmiş, Jandarma Komutanlığı’nın teknik bilirkişiye hazırlatmış olduğu Bilirkişi Raporunda Efe Tur firması yetkililerinin tali kusurlu olduğu kanaatine varıldığı halde, Savcılıkça göz önüne alınmayarak, şirket yetkilileri hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Bu, eksik ve yetersiz araştırma sonucu verilen bir karardır. Bu karar vicdanları sızlatan bir karardır. Bizim ocağımız söndü, hayatımız karardı, başka ocakların sönmemesi için Adalet arıyoruz. Kazayla ilgili dikkate alınmayan birçok ayrıntı var. Bunları kapsayan itirazımızı yaptık, adaletin tecelli etmesini bekliyoruz” dedi.

HABER: Savaş ARI