Gazeteci Haydar Meriç 31 Mayıs 2011 gecesi ortadan kaybolmuş, cesedi domuz bağı yapılmış şekilde 18 Haziran 2011 günü Akçakoca'da denizde balıkçılar tarafından bulunmuştu. Cesedin üzerine ağırlıklar bağlandığı ve zincirlendiği de görülmüştü.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ile Düzce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri gazeteci cinayeti ile ilgili soruşturma başlatmış, titizlikle yürütülen çalışma  ilerleyen süreçte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına devrilmişti. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Meriç'in öldürülmesi olayını organize ettikleri iddiasıyla 30 istihbarat polisini gözaltına aldı. İddiaya göre; Şüphelilerin Haydar Meriç'in Feytullah Gülen ile ilgili kitap hazırlığı içerisinde olduğu bilgisini aldıktan sonra gazeteci Meriç'i teknik ve fiziki takibe aldıkları, kitabını çıkarmasını engellemek için çeşitli girişimlerde bulundukları belirlendi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, İstanbul merkezli 22 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda aralarında emniyet müdürlerinde bulunduğu 30 kişiyi sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi.

Haber;S.KAŞKIR