İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin toplumda huzur ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaları sürüyor. Dün saat 22.00 - 01.00 saatleri arasında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak kumar ve tombala oynayanların engellenmesi ve kumar organizasyonları yapılan yerlerin tespit edilerek sorumlular hakkında adli ve idari işlem yapılması için gerçekleştirilen uygulama kapsamında Düzce’de 39 iş yeri kontrol edilerek 275 kişi sorgulandı.

Yapılan sorgulamalarda, 1 şahsın vergi kanununa muhalefetten arandığı ve 3 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, 1 şahsın nafaka yükümlülüğüne uyumamaktan 3 ay hapis cezasının olduğu tespit edildi. 5 iş yerinde 2 adet sigaramatik, 2 adet şarjmatik, 2 adet sakızmatik adı altında şans ve talih oyunu oynatan 6 adet makinaya ve içerisinden çıkan 14 paket sigara ile 764 TL paraya el konuldu.




Bir eğlence mekanında 8 kişiye kapalı alanda sigara içmekten toplam 872 TL idari yaptırım kararı tebliğ edildi. Bir işyerine ruhsata aykırı çalıştığından tutanak tanzim edilirken bir işyerine de mesul müdür olmadığından tutanak tanzim edildi.                       

Alkol yasağında ilk cezalar geldi
Düzce Valiliği tarafından alınan karar ile umuma açık alanlarda, araçta ve dışarıda alkol alınmasının yasaklanmasının ardından ilk cezalar verildi. Jandarma ve Polis ekipleri tarafından Kalıcı Konutlar Bayraktepe-Seyirtepe ve Kent Ormanı gibi umuma mahsus alanlarda saat 23.00 ile 01.00 arasında yapılan denetimde 55 kişi sorgulandı ve 27 araç kontrolü ve araması yapıldı. Kent ormanı içerisinde 3 kişiye açık alanda alkol almaktan toplamda 681 TL para cezası uygulandı.

Ekipler, uygulamaların devam edeceğini bildirdi.

Haber: Y.SEVER