Asar Deresi kenarında arkadaşlarıyla beraber yürürken ağaçta asılı halde kuş gören Doğukan Oral asılı olan kuşu önce oyuncak sandı daha sonra gerçek olduğunu anlayınca ipi kopardıktan sonra haber merkezimize ulaştı.





"Bu insanlık dışı bir hareket"

Gördüğü manzara karşısında şaşkınlık içerisinde kalan Oral, o anları şu cümlelerle ifade etti:

“Bugün gördüğüm olay karşısında şaşkınlık içerisindeyim. Bu insanlık dışı bir hareket. Böyle bir şey yok. Böyle hayvanı asılı bir şekilde gördüm kanım dondu. Böyle bir şey olamaz dedim. Yolda yürüyordum yanımda da bir iki kişi vardı bir baktım hayvan asılı. Ya dedim bu oyuncak mı gerçek mi? Hayvana dokunduktan sonra gerçek olduğunu anladım. Ondan sonra hemen ipten koparayım dedim ama ipin uç tarafına baktım bu hayvan ipte takılı kalmamış. Resmen üstten bağlanmış ip boynundan dolanmış hayvanı o şekilde öldürmüşler. Bu insanlık dışı bir hareket. Ben bulduğumda hayvan yaşamıyordu, ölmüştü. Hatta şuan da çürümeye başlamış. Bu hayvan rahat 2-3 gün veya daha fazladır duruyor. Bunu kimse oradan almamış işin kötü tarafı da bu."



"Hayvanlara sahip çıkalım"

Konuşmasında herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Doğukan Oral şöyle devam etti:

“Bunlar da bir can. Bununda belki annesi babası var. O kadar basit değil bu işler. Onlar Allah’ın sessiz kulları. Yazık günah… Diyecek bir şey yok. Herkes duyarlı olsun. Bunların nesli tükenecek, çoluğumuz çocuğumuz herkes görecek bunları. Hayvanlara sahip çıkalım.”



Duyarlı vatandaş Doğukan Oral, ağaçta asılı halde cansız bedenine ulaştığı kuşu yol kenarında bulunan alanı kazarak toprağa gömdü.

Haber: H. DURNA
Görüntü: T. AKARSU