İddiaya göre,  İstanbul’dan yüklediği keresteleri Kastamonu'nun Tosya ilçesine götüren Tır Şoförü Muammer Köse, İzmit’in Gebze ilçesinde bulunan tır parkında mola verdi. Bu sırada, Tır Şoförü ihtiyaçlarını karşılarken, kimliği bilinmeyen bir kişi kereste yüklü dorsenin kilitli mührünü sökerek, Avrupa’ya gitme hayali kuran Suriye uyruklu iki mülteciyi tırın dorsesine bindirdi.

Tır Şoförü Köse, Düzce’de Türsan Tesislerinde mola verdiği sırada aracını yıkatmak isterken, dorseden gelen sesler üzerine dorse kapağı açtığında ise, büyük şok yaşadı. Tırın dorsesinde 2 kişiyi gören tır şoförü durumu önce tesis yetkililerine, ardından ise Jandarma ekiplerine haber verdi. Tır Şoförü Köse ve tesis yetkilileri, Jandarma ekipleri olay yerine gelene kadar, Suriye uyruklu iki kişiyi gözetim altında tutarken, gerçek ise Jandarmanın olay yerine gelmesiyle ortaya çıktı.

Suriye uyruklu iki genç, olay yerinde Jandarma ekiplerine verdikleri ifadede, Avrupa’ya gitmek için İzmit’in Gebze ilçesinde, 3’er bin TL karşılığında hiç tanımadıkları bir kişi ile anlaştıklarını, Tır Parkına geldiklerinde ise şüphelinin kendilerine ‘Bu araç Avrupa’ya gidiyor diyerek tırın dorsesine bindirildiklerini söylediler. Yabancı uyruklu şahıslar ayrıca, Gebze’de ki kontrol noktasında X-RAY cihazlarına yakalanmamak için üzerlerine özel yapım branda serdiklerini söylerdiler.

Olayı Öncü Haber mikrofonu ile paylaşan tır şoförü Muammer Köse, yaşadığı şoku, “Böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Daha önce böyle bir olay başıma gelmedi. Büyük şok yaşıyorum. Ukrayna’dan  dorsemiz geldi. Haydar Paşa’dan aldım. Genelde gidiyorduk bu sefer dorsemiz geldi ve hayatım ilk defa başıma böyle bir olay geldi. Derseyi Haydarpaşa’dan aldım, Ukrayna’dan geldi. Haydarpaşa’da kontrole girdim, ama hiçbir şey çıkmadı. Dorse mühürlü bir şekilde Gebze’ye geldim mühürlü bir şekilde, orada da mührü açmadım. Türsan dinlenme tesisine geldiğimde içeriden “kapıyı aç, kapıyı aç” diye sesler geldi. Bende hemen jandarmayı aradım. Jandarma geldiğinde açtık baktık, mülteci varmış. Dorseyi Tosya’ya boşaltacaktım. Normalinde benim gümrükten çıkınca mührü kırmam lazımdı ama kırmadım. Mührü nasıl kırdılar da bindiler benim haberim yok ondan. Ben sadece onların sesini duyduğum için direk jandarmayı aradım onlar da geldi açtı mültecileri aldı. Benim bildiğim bu kadar” diyerek anlattı.

Jandarma ekipleri, yabancı uyruklu kişileri tırın dorsesine kaçak yollarla bindiren kişi ya da kişileri yakalamak için, inceleme başlattı.

HABER: Savaş ARI