Düzce’nin tanınmış iş insanlarından Ekrem Algün’ün kızı İclal Algün ile Avukat Murat Çabuk yaklaşık bir buçuk ay önce evlendi. İddiaya göre, Av. Çabuk diyetisyen olan eşine klinik açmak için gerekli parayı sağlayamayınca kayınpederi Ekrem Algün’e ait Form Algün Beslenme ve Diyetisyenlik Merkezi’nde gitti. Murat Çabuk, burada bulunan 100 bin TL değerindeki vücut ölçüm cihazını çalışanların karşı çıkmasına rağmen zorla sökerek aracına yükledi.

O dakikalarda korku dolu anlar yaşayan asistan durumu hemen Algün’e haber verdi. Algün işyerinin önüne geldiğinde arabasına binmiş ve gitmeye hazırlanan damat Çabuk, kayınpederinin içinde bulunduğu araca çarparak kaçtı.

Ekrem Algün, damadı Murat Çabuk hakkında ‘işyerinden ve kurumdan hırsızlık, mala zarar verme’ iddialarıyla suç duyurusunda bulunarak olay anına ait güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüleri polis karakoluna teslim etti.

‘Bu evliliği istememiştik’

Algün ifadesinde, “Biz aile olarak kızım İclal’in Murat ile evlenmesini istememiştik. Çünkü yaptığımız araştırmalarda iyi bir insan olmadığını öğrendik. Kızım İclal ısrarla Murat’la evlenmek istediğini söyleyince ben de daha önce aldığım ve kızımın üstüne yaptığım malların devrine bana yaparsan bu evliliğe izin veririm dedim. Kızım bu durumu kabul etti ve üzerinde bulunan gayrimenkullerin devrini benim üzerime yaptı. Bu gayrimenkulleri tamamen ben satın almıştım” dedi.

‘Benden istediği maddi desteği bulamadı’

Çabuk’un maddi destek göremeyince kendisine ait işyerindeki cihazı zorla aldığını ifade eden Algün, “Evlilik sonrası Murat kızımdan beklediği daha doğrusu benden beklediği maddi desteği bulamadı. Kızım kendisi diyetisyendir. Çevreden duyduğumuz kadarıyla kızıma diyetisyenlik üzerine iş yeri açmak istemişler ancak bu işyerini açmak maddi olarak biraz yüklü bir paraya dayandığından benim iş yerime gelerek 100 bin TL değerindeki vücut ölçüm cihazını götürmüş. İşyerinde bulunan tüm cihazlar bana aittir hatta bununla ilgili noter tespit tutanağı vardır. Benim bilgim ve rızam dışında işyerime gelerek terazimi zorla alıp götüren, işyerimde çalışan personellerimin korkmasına sebep olan Murat Çabuk ve yanında bulunanlardan şikâyetçiyim.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan iddiaların hedefindeki Avukat Murat Çabuk'un, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında hakkın işlem yapılan Avukat Hasan Çabuk'un oğlu olduğu öğrenildi.

Öncü Haber Merkezi