4 Aralık Pazartesi günü Şerefiye Mahallesi Uzunzade Sokak üzerinde seyreden lüks bir cipten araca taş atarak durdurma yönetimiyle içerisinde 58 bin TL olan çantayı çalan şüphelilerden biri Adana'da yakalandı.

Düzce'de özel ekip kuruldu

Hırsızlık olayını çözmek için özel ekip oluşturan Düzce Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, kimliğini tespit ettiği 4 şüphelinin daha önce de benzer yöntemlere başvuran Adanalı bir hırsızlık şebekesi olduğunu belirlemişti. Titiz bir çalışma yürüten özel ekip, hırsızların kullandığı yönteme yoğunlaşarak diğer illerdeki emniyet yetkililerini de uyarmıştı.

Adanalı bir hırsızlık şebekesi çıkmıştı

Çok sayıda ilde hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri belirlenen ve suç dosyaları kabarık olan Hüseyin T., Engin T. ve Fırat A. ile ismi öğrenilemeyen bir şahsın daha yakalanması için çalışmalar sürerken, Gaziantep'ten faillerden birinin yakalandığı bilgisi geldi.

Yine aynı yöntem!

Nizip ilçesinde Düzce'deki gibi 'oyalama' taktiği kullanılarak araçtan 42 bin TL çalınması üzerine polis, kamera kayıtlarından şüphelilerin kimliğini tespit etmek için çalışma yaptı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde 4 kişi olduğu anlaşılan şüphelilerden birinin Düzce'deki hırsızlığa da karışan Fırat A. olduğu belirlendi. Hırsızlık şüphelisinin Adana'da olduğu bilgisine ulaşan polisler, Fırat A.'yı saklandığı evde yakaladı. Adana'dan Nizip'e getirilen Fırat A. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerin de yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Olay

Düzce'deki bir bankadan 58 bin TL çeken O.D., parayı bir çantaya koyarak cipe binmişti. Şerefiye Mahallesi Uzunzade Sokak üzerinde ilerleyen lüks cipe taş atılınca O.D. aracı durdurmuş, o sırada yanına gelen bir şahıs, "Yukarıdan taş attılar!" demişti. Sürücünün araçtan inip etrafa bakındığı sırada başka bir şahıs aracın ön sağ kapısını açarak içinde para olan çantayı almıştı. Tekrar araca binip yoluna devam eden O.D. bir kaç metre ilerledikten sonra bankadan yeni çektiği paranın içinde bulunduğu çantanın araçta olmadığını görmüş, bunun üzerine taş atma yöntemi ile soyulduğunu anlayan O.D. hemen olayın yaşandığı yere geri dönerek, polise ihbarda bulunmuştu.

Haber: C.ÜSTÜNER