Akçakoca Kapkirli Mahallesi’nde geçtiğimiz pazar günü  5 yaşındaki Alaz İkra İlhande’ye komşularının beslediği pitbull cinsi köpek saldırdı. Mink kızın aldığı ısırıklarla kafası parçalandı. Olayda ağır yaralanan kız çocuğu, Bolu’da tedavi altına alınırken çocukları ölümden dönen aile köpeğin sahibi Cüneyt T.’den şikâyetçi oldu.

4 saat süren ameliyatta 300 dikiş atıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 4 saat süren bir ameliyat geçiren ve kafasına 300’e yakın dikiş atılan minik çocuk, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Kontrolleri devam eden miniğin yaşamış olduğu travmanın ardından psikolojik yardım almaya başlayacağı öğrenildi.

‘Sonuna kadar şikayetçiyiz’

Kızları ölümden dönen baba Sinan İlhande, Öncü Haber’e konuştu. Beslenmesi yasak olan pitbull cinsi köpeğin sahibi Cüneyt T.’den davacı olduklarını söyleyen baba, “Ne bir korumalık var ne de bir önlem var. Daha önce de benzer olaylar yaşanmış. En büyüğü bizim başımıza geldi. Allah kimseye göstermesin. Sonuna kadar şikayetçiyiz. Adalete bıraktık. Gerekli merciilere başvurduk.” dedi.

‘Verilmiş sadakamız varmış’

Komşu çocuğunun olay yerinden geçmesi sayesinde daha ağır bir durumun engellendiğini kaydeden baba İlhande, “Bizim komşunun çocuğu o anda oradan geçmesiyle elinden almaya çalışıyor. Önce Allah sonra onun sayesinde. Verilmiş sadakamız varmış. Allah bize bağışladı. Herkes gibi evladımızı gözümüzden sakınırken böyle bir olay geldi başımıza.” diye konuştu.

‘4 saat 40 yıl gibi geldi’

Köpeğin ısırıklarıyla kafası parçalanan kızlarının hastane sürecini de anlatan Sinan İlhande, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi plastik cerrahi bölümünde 4 saatlik bir ameliyat geçirdi. Kulağına 300’e yakın dikiş atıldı. Süreç bizim için çok zordu. O 4 saat bize 40 yıl gibi geldi. Ailecek çok üzüldük. Kontrolleri olacak. Psikiyatri ve psikologdan da destek alacağız.” ifadelerini kullandı.