Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı.

Kazada ilk belirlemelere göre aralarında 3 itfaiye, 4 sağlık personeli ile İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.

Bu acı haberin ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş, taziye mesajı yayımladı.

Özlü: “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum”

Başkan Özlü yayımladığı mesajında, “Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Aktaş: “Büyük üzüntü duydum”

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Sezgin Aktaş ise mesajında, şu ifadelere yer verdi:

 “Gaziantep’te meydana gelen elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tabii kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımızda hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. Ancak gazeteci, sağlık ve itfaiye personeli arkadaşlarımızın bu anlamda sağlık, kurtarma ve kamuoyunu bilgilendirme anlamında ne zor şartlarda her an ölümle karşı karşıya işlerini yaptığını bir kez daha görmüş olduk. Belki yanımızdan geçen bir ambulans veya itfaiye aracı yada habere yetişmeye çalışan bir gazetecinin kamuya yönelik görevlerinin karşılığı hiçbir şekilde ödenemez. Ülkemiz için her meslek dalı olduğu gibi özellikle bu 3 kurumunda önemi çok fazladır. Bu çerçevede ben tekrardan İhlas Haber Ajansı muhabiri gazetecilere, sağlık ve itfaiye çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum.”