Düzce’nin köylerinde son dönemde artan hırsızlık olayları üzerine yoğun bir çalışma başlatan jandarma, şüphelileri tek tek gözaltına alıyor. Merkeze bağlı Bahçeköy ve Bostanlık başta olmak üzere tarım araçlarına dadanan hırsızlardan biri sıkı takip sonucu yakalandı.



Bostanlık Köyü’nde ikamet eden Ö.B.’nin fındık bahçesine bıraktığı römorkunun çalınması üzerine yaptığı şikayetle harekete geçen Düzce İl Merkez
Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, cumhuriyet savcılığının koordinesinde dört koldan soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının ifadesine başvuran ve çevredeki kamera kayıtlarını mercek altına alan ekipler, yabancı ticari bir aracın köyden geçtiğini tespit etti. Plaka üzerinden yapılan detaylı araştırma sonucunda bahse konu merkeze bağlı Çay Mahallesi’nde park halinde olduğunun tespit edildi.



Şüpheli Ö.A.’nın da aynı adresinde ikamet ettiğinin belirlenmesi ile operasyon düğmesine basıldı. Hırsızlık şüphelisi Ö.A. gözaltına alınırken, jandarmadaki ifadesinde, çalıntı römorku Bostanlık Köyü’nden tanımadığı bir şahıstan para karşılığında satın aldığını ve Küçük Sanayi Sitesi’nde hurdacı olarak faaliyet gösteren işletmeye sattığını iddia etti. Çalıntı römork sahibine teslim edilirken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.