Düzce Merkeze bağlı Karacahacımusa Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde sık sık yaşanan trafik kazaları sonrasında gözler caddedeki güvenlik önlemleri sorgulama açıldı. Son olarak dün meydana gelen ve 1 kişinin öldüğü trafik kazası sonrası Öncü Haber ekipleri cadde esnafına mikrofon uzattı. Caddeye hız kesici yapılması için kendi aralarında imza topladıklarını ve bu imzaları valilik ile belediyeye verdiklerini ifade eden vatandaşlar, caddenin çok işlek bir cadde olduğu için hız kesici koyulamayacağı cevabını aldıklarını belirtti. Caddede neredeyse her gün kaza olduğunu söyleyen esnaflar, yetkililerden bu yol için bir çözüm istedi.




“Yetkililerin buraya gelerek bu yol ile ilgili bir inceleme yapmasını istiyoruz”

Sürücülerin çok hızlı olduğunu söyleyen bir vatandaş şöyle konuştu: “Yolun başındaki ışıklardan çıkan sürücüler çok hızlı bir şekilde ilerliyor bu yolda. Ne hız kesici var nede trafik ışıkları var. Sanki yarıştaymış gibi hızlanıyorlar burada.  Birde tam burada kavşağın olduğu yerde bir daralma oluyor. Sürücüler bu daralmayı fark edemiyorlar. Yolun kenarına araç park edildiği zaman yol iyice daralıyor ve sürücülerinde hızlı olması ile beraber kazalar kaçınılmaz oluyor. İnanın buradan yürüyen insanlar buradan korku ile yürüyor. Araçlar burada devamlı ya duran arabaya yada kontrolü kaybedip kaldırıma çıkarak kaza yapıyorlar. Bunu ile ilgili biz dilekçe yazdık. Valiliğe verdik belediyeye verdik ama bir geri dönüş alamadık. Burası komisyona sunulsun burası ile alakalı bir çözüm oluşturalım istiyoruz. Kontrolsüz bir kavşak geçişi var. Çok işlek de bir yol oldu burası ama kavşaklar şuan için kontrolsüz burada. Yetkililerin buraya gelerek bu yol ile ilgili bir inceleme yapmasını istiyoruz. Buradaki çok hızlı trafiğin sebebinde kazalar meydana geliyor. Buradaki sürücüleri biraz yavaşlatabilirsek iyi olacak. Dün ki kaza 120 km hızla olmuş mesela.  Biz buradaki esnaflar olarak imza toplayarak valiliğe verdik buraya bir çözüm bulunsun diye hız kesici istedik. Burası çok işlek bir yol olduğu için hız kesici koyamayacaklarını söylediler. Ama buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yetkililer bu yolu inceleyerek bir çare bulursa seviniriz.”




“Günde iki kaza olduğu bile oluyor”

Caddede her gün kaza olduğunu belirten bir vatandaş şöyle konuştu: “Her gün bu yolda kaza oluyor. Günde iki kaza olduğu bile oluyor. Herhâlde bu yolun buradaki daraldığını fark etmiyor sürücüler. 6 aydır bu caddede esnafız ve neredeyse her gün bu yolda kaza oluyor. Yetkililerden bu yol için bir çözüm istiyoruz. Hız kesici olabilir, trafik ışığı olabilir. Ama bir çözüm getirsinler bu yola. İnsanlar  ölmeye başladı. Bir an önce buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”




“Trafik ışıklarının yetersizliği ve hız kesici tümsek olmaması bütün kazaların baş nedeni”

Cadde üzerinde trafik ışıklarının yetersiz olduğunu söyleyen vatandaş şöyle konuştu: “Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum böyle bir konu da hassasiyet göstererek buraya geldiğiniz için. Altı aydır burada işletmeciyim ve bu caddedeki altıncı kaza. Dün gerçekleşen kaza da kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazaya buradaki esnaflar olarak şahit olduk. Bu caddede kazalar alkollü araç kullananlar ve hız sınırlarına uymayan sürücüler yüzünden gerçekleşmekte. Bu cadde üzerinde EDS’nin aktif olmaması da bir etkendir. Trafik ışıklarının yetersizliği ve hız kesici tümsek olmaması bütün kazaların baş nedeni diyebiliriz. İnsanlar bu caddeden geçmekten ve dükkan önlerine park etmekten korkuyorlar. Yol gayet geniş araçların  park konusu uygunsuz değil. Alış veriş konusunda vatandaşlar buraya park etmek zorundalar. Emniyet mensuplarının üzerine düşen görevi en kısa sürede yapacağına inanıyorum.”




“Bu ülkede birilerinin canı yanacak ki ondan sonra önlemler alınacak”
Kazaların sıkışan trafikten dolayı olduğunu ifade eden vatandaş şunları söyledi: “Bu yolun sıkıntısı araç fazlalığıdır. Olimpiyat yolunu kapattılar açmadılar insanların başka kullanacak yolu yok EDS kameraları açık değil ceza  gibi bir şey söz konusu değil. As Taksi’den buraya kadar araç neden süratli gelir? Dört yol ağzı hiçbir şekilde güvenlik uyarıcı levha yok. Hız kesici rampa yok ışık yok kaza olacak tabii. Herhangi bir denetleme de mevcut değil. Bu yoldaki kazalar aşırı hızdan kaynaklanmakta. İnsanlarımız bilinçsiz, eğitim seviyesi düşük, ehliyet alan arabayla yola çıkıyor. Cezaları düşünen yok. Caydırıcı hiçbir önlem yok. Araç çok fazla, cezalar caydırıcı değil. Bu ülkede birilerinin canı yanacak ki ondan sonra önlemler alınacak.”