İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 81 ilde okul çevrelerinde eş zamanlı olarak "çocukların korunmasına yönelik denetim  uygulaması" kapsamında Düzce’de toplam 8 okulun çevresinin denetlendiği bildirildi.

"Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi" kapsamında Türkiye genelinde bu yıl ikincisi  düzenlenen uygulamaya asayiş, çocuk, narkotik, terör, trafik, kaçakçılık ve  organize ile özel harekat birimlerinden 2 bin 725 ekipte görevli 9 bin 951  personel katıldı.


Polis ekiplerince, çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerini  sürdürmeleri amacıyla çevresinde risk unsuru bulunduğu tespit edilen 897 okulun  yakınındaki parklar, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan  yerler, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları kontrol edildi.

Ayrıca, okul servis araçları ile şoförleri de "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" doğrultusunda denetlendi.

Çocukların güvenliğine yönelik başlatılan uygulamada toplam 8 okul ve çevresi denetlendi. Emniyet tarafından yapılan açıklamada 43 şahsın sorgulandığı 1 servis aracına 90 TL idari para cezası kesildiği bildirildi.