Ağa Mahallesi 2008 sokakta bulunan fındık bahçesine bir GSM firması tarafından kurulmak istenen baz istasyonuna mahalle halkının tepkisi sürüyor. Bugün baz istasyonunun kurulacağı fındık bahçesine iş makinesinin geldiğini gören mahalleli kadınlar, iş makinesinin önüne etten duvar örerek engellemeye çalıştı.

Bunun üzerine bölgeye Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda Çevik Kuvvet ve Asayiş ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, bölgede bekleyişini sürdürerek iş makinesini baz istasyonunun kurulacağı alana sokmak istemeyen mahalle sakinlerini, dağılmaları için ikna etmeye çalışıyor.

Muhtar Zengin, “Ağa Mahallesi hudutlarında Baz İstasyonu istemiyoruz”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna konuşan Mahalle Muhtarı Nesim Zengin, mahallelerine baz istasyonu kurdurtmamak için direnişlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Biz halk olarak bu baz istasyonunu burada istemiyoruz. Bizim mahallemizde birçok hasta var. İstemiyoruz kardeşim! Gitsinler bizim mahallemizin dışında başka bir yere kursunlar. Zorla mı yapacaklar?

Baz istasyonunun kurulmak istenen alanın hemen yakınında çocuk parkı var, yine az ileri de yeni yapılacak bir park var, bir de karşısında okul var. Peki bu çocuklara yazık değil mi? Bize baz istasyonunun zararı olmadığını söylüyor, nasıl zararı yok kardeşim. Ben Ağa Köyü Muhtarı olarak, halk olarak bunu burada istemiyoruz. Biz kanser mi olalım? Ben Ağa Köyü hudutları içinde baz istasyonu istemiyorum” diye konuştu.  

HABER: Savaş ARI