Ticari kaygıyla göz göre göre halkın sağlığıyla oynuyorlar! Son kullanma tarihi geçmesine karşılık ‘Nasılsa satarım’ düşüncesiyle ürünleri raftan indirmeyen sözde esnaflara karşı denetim sıklaştırıldı.

Bu kapsamda Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde bulunan marketlerde etiket ve son kullanma tarihine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çay Mahallesi’nde yapılan denetimlerde bir markette, vatandaşa satılmak üzere raflara konulan yüzlerce ürünün son kullanma tarihinin geçtiğini tespit etti.

Marketteki ürünleri tek tek inceleyen zabıta ekipleri, markette satılan ürünlerin yarıdan fazlasının son kullanma tarihinin geçtiğini ve bu ürünlerin satışının yapıldığını kayıt altına alındı.

Son kullanma tarihi geçen ürünlere el koyan ekipler, Tarım İl Müdürlüğü’nün markete işlem yapması ve ürünlerin imha edilmesi için bilgi verdi. Tarihi geçmiş ürünlerin kısa süre içinde imha edilmesi sağlanırken, bu yaşanan gıda rezaleti, gıda satışı yapılan işletmelerde sık periyotlarda denetim yapılması gerekliliğini ortaya koydu.

Ayrıca tüketicilerin de bir gıda dedektifi gibi alışveriş yaparken ürünlerin etkilet ve son kullanma tarihlerini incelemesi ve olumsuz bir durumda gerekli mercilere ihbarda bulunması önem taşıyor.