Yangınlara müdahale etmesinin yanı sıra kurtardığı canlarla da büyük bir hizmet yerine getiren Düzce Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü genişleyen personeli ile gücüne güç katmaya devam ediyor.

İtfaiye bünyesine katılan 13 genç tulumbacı, İstanbul ve Düzce'de gerçekleştirilen tüm eğitim süreçlerini tamamlayarak, göreve başladı. Düzce Halk Eğitimi Merkezi İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kursu'na katılan ve ardından İstanbul İtfaiyesi Eğitim Tesisleri'nde gerekli eğitimleri alan yeni personel için Düzce İtfaiye Müdürlüğü önünde yapılan son sınav oldukça 'sulu' oldu. 

7 gün 24 saat göreve hazır bekleyen itfaiyecilerin kondisyon sağlamak için sık sık şınav çektiği bilinirken, deneyimli itfaiyeciler tarafından şınav çekmeye tabi tutulan 13 genç tulumbacıyı bir sürpriz bekliyordu. Ardı ardına şınav çekerken itfaiye hortumu ile üzerlerine tutulan suyla neye uğradıklarını şaşıran ancak şınav çekmeyi bırakmayan yeni personel, itfaiyeci ağabeylerinden 'Aferin'i aldı.

Düzce İtfaiye Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşıma şu not düşüldü: "Eğitimlerini tamamlayan genç tulumbacılarımız göreve başladılar. Çelikleme ile kutlama yaptık.  Allah kazasız, belasız, başarılarla dolu meslek hayatı nasip etsin. Hayırlı, uğurlu olsun..."

Haber: C. ÜSTÜNER