Olay bugün saat 17:15 sıralarında Yığılca ilçesine bağlı Hacıyeri köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, uzaklaştırma kararı bulunan cani Koca D.A, Bolu'dan bayramlaşma bajanesiyle eşi ve 2 çocuğunun yaşadığı Hacıyeri Köyündeki evine gitti.

İkili arasında başlayan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile D.A yanında av tüfeği ile önce eşi Ayşe A’ya, ardından ise yanında bulunan küçük oğluna ateş etmeye başladı.

Cani koca D.A olay yerinden hızla kaçarken, silah sesleri üzerine eve gelen çevre sakinleri Ayşe A ve oğlunu kanlar içerisinde buldu. Durumun Düzce 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemelerde Ayşe A’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, küçük oğlu M.A ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından 112 Acil Servis Ambulansı ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

M.A'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, jandarma ve polis ekipleri olayın ardından kaçan cani koca D.A’yı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde D.A’nın ormanlık alana kaçtığını tespit eden jandarma ekipleri, arama çalışması başlattı. Yapılan aramalarda D.A olayda kullandığı tüfek ile birlikte ormanlık alanda gizlenirken yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan D.A'nın Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri devam ediyor. 

Öte yandan Ayşe A’nın cansız bedeni ise savcının gerekli incelemelerinin ardından Yığılca Belediyesine ait cenaze nakil aracı ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumuna götürüldü.