Bolu’da Zihinsel engelli Erhan Gümüş'ü öldürerek ormanlık alana gömdükleri iddiası ile yargılanan 3 sanık için karar verildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkan üç Sanık, "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı yağma" suçlamaları ile yargılandı.

Kendilerini böyle savundular
Kendisini, polise haber vererek olayın aydınlatılmasını sağlamakla savunan 34 yaşındaki Gökhan Çakır, "Bu suçu işlesem polise gitmezdim. Cezam neyse çekeceğim." dedi.

48 yaşındaki Ömür Şancı ise yaşanan cinayet olayı ile ilgisinin olmadığını ileri sürerek, "Ben sadece şahsı aracımla oraya götürdüm. Onun dışında başka bir suçum yok. Vicdanen rahatım. Ama işin başında şikayet etmediğim için pişmanım. Ben suçu işlemedim." şeklinde konuştu.

Ömür Baltaoğlu ise diyecek bir sözünün olmadığını belirtti.

Kendilerini son kez savunan üç sanık için mahkeme heyeti, "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "hürriyeti tahdit" suçundan 6'şar yıl hapis cezası ile Gökhan Çakır'a da "iftira" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Duruşma çıkışında ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Ömer Şancı'nın annesi İsmigül Şancı geçirdiği sinir krizi sonucu baygınlık yaşadı.