Olay Beycuma’ya bağlı Karadere Köyü Mudaroğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre baba Seyit Zengin, ikinci evliliği olan Ümmü Zengin ile 32 yaşındaki oğlu Aydın Zengin’in yasak ilişki yaşadığını öğrendi.

Seyit Zengin, oğlunu arayarak ormanda define bulmak için açılan çukurun yanına çağırdı. Baba Seyit Zengin, oğlunu burada tüfekle vurarak öldürdü ve açık olan çukura gömdü. Cinayete kurban giden Aydın Zengin’in 2020 yılı aralık ayından buyana kayıp olduğu öğrenildi.

Köy sakinleri tarafından kayıplara karışan Aydın Zengin için jandarmaya haber verildi. Jandarma ekiplerince geniş çaplı tahkikatı sonucu cinayet açığa çıktı. Karadere Köyü Mudaroğlu Mahallesi’nde henüz kimliği belirsiz bir kişinin cansız bedeni ormanlık alanda gömülmüş olduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve 112 sağlık ekipleri yönlendirildi.

Çevrede güvenlik önlemi alınırken olayla ilgili başlatılan soruşturmada babanın jandarma ekiplerine oğlunu öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Diğer yandan olaya karışan bir diğer şüpheli şahıs ile birlikte cinayeti işleyen baba jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Babası tarafından öldürülen 32 yaşındaki Aydın Zengin’in cesedi gömüldüğü yerde yapılan kazı çalışmasında bulundu.

Zonguldak Valiliğinden Yapılan açıklamada; “Zonguldak ili Merkez İlçe Karadere Köyü Mudaroğlu Mahallesinde ikamet eden A.Z. (32-E) isimli şahsın 2020 Aralık ayından bu yana ikamet ettiği Karadere köyünde olmadığı ancak ailesinin kayıp şahıs olduğuna dair herhangi bir müracaatta bulunmadığı öğrenilmiştir. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince icra edilen istihbari çalışmalar neticesinde şahsın öldürülmüş olabileceği bilgisi alınmış olup yapılan araştırmalar sonucunda şahsın babası A.Z. (55-E) tarafından öldürülerek ormanlık alana gömüldüğü tespit edilmiştir. Meydana gelen olay ile ilgili olarak adli makamlara bilgi verilmiş, alınan talimatlar doğrultusunda şahsın babası ve üvey annesi gözaltına alınmıştır. Bahse konu ormanlık alanda maktulün cesedinin aranmasına devam edilmektedir” denildi.