Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre aralarında Düzce’nin de bulunduğu İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda hastaneler ve kamu kurumlarındaki bağlantıları sayesinde para karşılığı isteyene “sahte engelli raporu” çıkartan ve hak etmeyenlerin malulen emekli olmasını sağlayan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda çökertilen çete üyesi 21 kişi tutuklanmıştı.

Çete liderinin H.Ş. isimli şahıs olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, çete üyelerinin, para karşılığında engelli raporu alarak, emekliliği hak etmeyen kişileri dahi malulen emekli ettiği ve devleti milyonlarca lira zarara uğrattıklarını belirledi.

25 BİN TL’YE EMEKLİ
Çete üyelerinin engel oranı düşük olan kişilerin malulen emekli edilmesi için 25 bin liraya kadar para aldıkları belirlendi. Malulen emekli olmak isteyen kişilerin ne kadar SGK primine ihtiyacı olduğu ve ne oranda engelli raporu alması gerektiği bilgilerini alan çete üyelerinin daha sonra tüm tahlil ve testlere müdahale ederek kişiyi malulen emekli edecek ‘engelli raporunu’ aldıkları tespit edildi. Çetenin ayrıca malulen emeklilik şartlarını taşıyan kişilere de 5 bin TL karşılığında danışmanlık hizmeti vererek emekli olmalarına yardımcı oldukları öğrenildi.

ŞEKER İÇİN GLİKOZ ASTIMA ZEYTİN
Çete üyelerinin, şeker hastalığıyla ilgili engelli raporu almak isteyenlere test öncesi glikoz içirttiği, astım ve solunum yolu ile ilgili rapor almak isteyenlere de zeytin yedirildiği ortaya çıktı. Ayrıca çete üyeleri tarafından bazı kişilerin tahlil için laboratuara gönderilen kan tüplerini değiştirerek yerine hastalık taşıyan kanların bulunduğu tüpleri koydukları de belirlendi. (Kaynak: Habertürk )