Arsası hayırsever bir vatandaş tarafından Kur’an Kursu yapılması şartıyla Diyanet’e bağışlanan ve  Düzce eski İl Müftüsü Hüseyin Can döneminde yapımına başlanan Kültür Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu inşaatı, bir süre önce durdu.

Hiçbir güvenlik önlemi alınmayan ve her tarafı açık olan Kur’an Kursu inşaatı mahallelinin iddiasına göre, uyuşturucu madde, bali ve tiner gibi uçucu madde kullananların uğrak yeri haline geldi.

Öncü Haber ekibi inşaat halindeki binaya girerek, bali, tiner kutuları ve uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparatları görüntüledi. Atıl halde kaderine terk edilen inşaat ile ilgili tepkilerini dile getiren çevre sakinleri, balici, tinerci ve uyuşturucu madde kullananlar yüzünden çocuklarını dışarıya çıkarmaya çekindiklerini söyledi.

“Eski Vali ve Müftünün Düzce’den gitmesiyle inşaat durdu”

Konu ile ilgili Öncü mikrofonuna konuşan mahalle sakinleri, “Bu binanın yerinde eski bir Kur’an Kursu vardı. Bu bina sahibi tarafından yıktırılıp, yeni bir Kur’an Kursu yapılması şartı ile Diyanet’e bağışlandı. Düzce eski Müftüsü Hüseyin Can ile bir önceki Düzce Valisi Zülkif Dağlı, binanın yapımıyla yakından ilgileniyorlardı. Ancak ikisinin de tayinleri çıkıp Düzce’den gitmesiyle bu bina böyle atıl halde kaldı. Burası uyuşturucu, bali ve tiner kullananların yeri haline geldi. Bu durumu defalarca CİMER başta olmak üzere diğer ilgili tüm kurumlara şikayet etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu binayı yapamıyorlarsa hiç değilse, çevresini hiç kimsenin girememesi için kapatsınlar. Burada uyuşturucu ve uçucu madde kullanıyorlar. Bunlar birde çevreye zarar veriyor. Asansör boşlukları açık. Buradan birisi düşüp ölürse bunun vebalini kim ödeyecek. Biz yetkililere sesleniyoruz, bu bina ile ilgili önlem alsınlar.” dedi.

“Çocuklarımızı dışarıya çıkartamıyoruz”

İnşaat halindeki binada uyuşturucu ve uçucu madde kullananların yüzünden çocuklarını dışarıya çıkartamadıklarını söyleyen bir başka mahalle sakini ise, “Şehrin göbeğinde böyle bir rezillik olur mu? Sayın valimizi ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Düzce’de ne kadar balici, tinerci ve uyuşturucu madde kullananı varsa burayı kullanıyor. Günün her saati birileri girip, diğerleri çıkıyor. Biz sadece çözüm istiyoruz. Çocuklarımızı dışarıya oyun oynamaya salamıyoruz. Bu bina yapılmayacaksa, açık olan bölümleri tuğla kapatılsın, içeriye kimse giremesin.” şeklinde konuştu.

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr