Düzce’de uyarı ve yaptırımlara karşılık özel günler için oluşturulan konvoylardan silah sesi yükselmeye devam ediyor. Bu kez olayın adresi Hacıahmet Köyü oldu.

Düğün konvoyunda gelin arabasının arkasına makas atarak geçen ticari araç hem kendi hayatını hem de diğer sürücü ve yolcuların hayatını tehlikeye atarken, bu anlar bir vatandaşın cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi. Bununla da yetinmeyen sürücü, havaya defalarca ateş açtı.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı’na (0542 767 18 81)’na ulaştırılan görüntüler sonrası, düğün magandasına yönelik yapılan haberin ardından jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Düzce Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan incelemeler sonucunda 21 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 18:00 sıralarında Hacıahmetler Köyü’nde sarı renkli bir aracın
düğün konvoyunun arkasında ateş ettiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Araç sahibinin Hacıahmetler Köyü’nde ikamet eden H.C. isimli şahıs olduğu açıklanırken, şahsın aynı gün adresinde suç aleti olan kurusıkı tabanca ile yakalandığı bildirildi. Şahıs hakkında 5729 sayılı kanun gereğince kurusıkı tabanca ile havaya ateş açması nedeniyle bin 295 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi. Ayrıca trafikte aracı ile makas atarak ilerlemesi suçu için ise 1.002 TL idari para cezası kesildiği kaydedildi.

Haber: C.ÜSTÜNER