Merkez Av Komisyon Kararı 22 Ağustos 2020 tarihinde başlayan av sezonu 07 Mart 2021 tarihi itibariyle sona erdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü ekipleri de av yasağının başladı dönemde kaçak avcılığa geçit vermemek için denetimlerini sıkılaştırdı.

Bu kapsamda denetimlerini sürdüren ekipler, Düzce Merkez’e bağlı Uğur Köyü ormanlarında kaçak av yaptığını düşündükleri bir şahsı takip altına aldı. Aracına doğru ilerlediği görülen şahıs üzerinde arama yapan görevliler tüfeğe rastlamadı.

Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin araç etrafında yaptığı araştırmada, olay yerinin 100 metre ilerisinde ormanlık alanda bir ağacın dibinde şahsın tüfeği bulundu. Şahsın bulunduğu bölge karacaların yaşam alanı olduğu için etrafta gerçekleştirilen aramada herhangi bir hayvanı vurmadığı tespit edildi.

Şahsa ‘Avcılık belgesi olmadan avlanma, haznesini iki fişek sınırlamadan avlanma, avlanma süresi dışında avlanma ve yaban hayvanlarını üreme döneminde rahatsız etme fiillerinden’ dolayı toplam 2.909 TL idari para cezası uygulandı.