Yığılca'da kız kaçırma mevzusu yüzünden 2 kişinin öldürüldüğü çifte cinayetin son duruşmasında mahkeme heyeti kararını verdi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında aynı aileden iki kişiyi av tüfeği ile vurarak öldüren Yusuf Demir, 40 yıl hapse mahkum edildi.

8 Kasım'da görülen son duruşmada, mahkeme heyeti, ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri uyarınca sanık Yusuf Demir'in Nezahat Teke cinayeti için kasten insan öldürme suçu kapsamında müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın geçmişi, duruşmadaki iyi hali ve olay nedeniyle pişmanlığı dikkate alınarak cezasında indirim yapılarak 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, diğer maktül Ayşe Teke için ise 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Son kez hakim karşısına çıkan ve son sözü sorulduğunda "Takdir mahkemenindir" diyen Yusuf Demir, toplam 40 yıla mahkum oldu.

Kız kaçırma mevzusunda kan dökülmüştü

7 Eylül 2015 tarihinde Yığılca’nın Kırık Köyü'nde meydana gelen cinayette, Teke ailesinin evinin önüne gelen Yusuf Demir, av tüfeği ile Ayşe Teke ve Nezahat Teke'yi vurarak öldürmüştü. Kız kaçırma mevzusu nedeniyle iki aile arasında bir süredir devam eden husumet kan dökülmesine kadar giderken, olayın ardından kaçan cinayet şüphelisi 4 gün sonra jandarma tarafından saklandığı ormanlık alanda yakalanmıştı.

İlk duruşma olaylı başlamıştı

26 Mayıs 2016 tarihinde başlayan çifte cinayetin ilk duruşması olaylara sahne olmuş, duruşma öncesi çıkan arbede nedeniyle adliye önüne çok sayıda sağlık ekipleri ile emniyet ekipleri sevk edilmişti. İlk duruşmada hâkimin ‘Pişman mısın?’ sorusuna ise ‘Pişmanım’ diye cevap veren cinayet sanığı Yusuf Demir, son karar duruşması sonucunda 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.