Beyciler Mahallesindeki evinden 5 ay önce arkadaşları tarafından alınarak sırra kadem basan Sertan Yalçın, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip tarafından her yerde aranıyordu. Sertan Yalçın’ın kayıp olayına karışan şüphelilerden bazıları, Yalçın’ı feci şekilde dövdüklerini ve ardında da bıraktıklarını söylemesi üzerine tutuklanarak Çilimli T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

Sertan Yalçın’ın öldürüldüğü şüphesi üzerinde duran polis ekipler, Konuralp ve Yığılca güzergahı üzerinde bulunan bir çok noktada kazı çalışması yürütüyordu. Yalçın’ın bulunması için her yapılan ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Yalçın’ın kaybı ile ilgili olaya karışan ve cezaevinde tutuklu bulunan bir kişinin yeniden ifadesine başvurdu.

21 Yaşındaki Sertan Yalçın’ı öldürdüklerini itiraf eden şahıs, cesedini ise otomobil ile götürerek Yığılca’nın Çamlı Köyünde bir mezarlığa gömdüklerini söyledi. Şahıs ile birlikte Çamlı Köyü’ne giden polis ekipleri, şahsın gösterdiği başkasının gömülü olduğu kabirde kazı çalışması yaptı. Yapılan çalışmada Yalçın’a ait olduğu tahmin edilen çürümüş ceset kalıntıları bulundu.

Ceset savcının gerekli incelemelerinin ardından otopsisi yapılmak üzere Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılırken, olay ile ilgili Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

 Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“12/10/2021 tarihinde saat 23:00 sıralarında Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne müracat eden Hasan Ali Yalçın beyanında, oğlu olan Sertan Yalçın'ın (2000 doğ) 11.10.2021 tarihinde saat 01:00 sıralarında evden ayrıldığını ve bir daha eve gelmediğini, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirterek şikayetçi olmuştur. Konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerden söz konusu olaya karıştığı tespit edilen bazı kişiler gözaltına alınmış, gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmı tutuklamaya sevk edilmiş ve mahkemece tutuklanmışlardır. Öldürülmüş olabileceği değerlendirilen kayıp şahıs Sertan Yalçın'ın cesedi kayıp tarihinden itibaren yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamış olup, cesedin Düzce İli Yığılca İlçesi Kocaoğlu Köyü Mezarlık veya çevresine gömüldüğü şeklinde alınan ihtihbari bilgiler neticesinde mahkemeden alınan arama kararına istinaden Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından mezarlıklarda yapılan aramalar sonucunda mevcut bir mezar üzerinde üstü toprak ve taşla örtülü halıya sarılı bir erkek cesedi bulunmuştur. Yığılca Cumhuriyet Savcımız tarafından olay yeri inceleme ve ölü muayene işlemleri olay yerinde yapılmış ve Sertan Yalçın isimli şahsa ait olduğu değerlendirilen çürümüş ceset kalıntıları üzerine Düzce Adli Tıp Kurumunda klasik otopsi işlemi gerçekleştirilmiş olup, Cesedin Sertan Yalçın' a ait olup olmadığının tespiti amacıyla cesetten dna örnekleri alınarak incelemeye gönderilmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma detaylı bir şekilde devam etmektedir.”

HABER: Savaş ARI