Ağa Mahallesi’nde tüfekle vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hazal Uyar cinayetinde sır perdesi aralanıyor.

Ağa Mahallesi 1961. Sokak’ta dün akşam meydana gelen olayda, Hazal Uyar, eski sözlüsü olduğu ifade edilen 13 yaşındaki G.C.’nin babası Metin C. tarafından tüfekle vuruldu. Herkesin konuştuğu cinayetin genç kıza tecavüz iddiasıyla işlendiği öne sürüldü. Kurbanla katil zanlısının Ağa Mahallesi’nde aynı sokakta ikamet ettiği, Uyar’ın geçmişte Metin C.’nin kızı G.C. ile bir dönem sözlü kaldığı öğrenildi.

Yaşları küçük olan Uyar ve G.C.’nin sözlenmesinin ardından iddiaya göre olaylar şöyle gelişti: “Bir müddet sözlü kalan çift ayrıldı. Öldürülen Hazal Uyar ayrılmalarına karşın genç kızla görüşmeye devam etti. Genç kızın rızası dışında onu birlikte olmaya zorlayan Uyar, zaman zaman şiddete başvurdu. G.C.’nin ailesi,kızlarının yaşadığı mağduriyetinin son bulması için emniyete ve adli mercilere başvurdu. 18 yaşındaki Uyar, konuyla ilgili sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.”

Son olarak dün gece Uyar’ın kızını ve ailesini rahatsız ettiği iddiasıyla öfkelenen baba Metin C. tüfekle genci vurdu. Hastanede ölen Uyar’ın çeşitli suçlardan 70'in üzerinde suç kaydı olduğu belirtildi.