Öz çocuklara bile yapılan cinsel istismar olaylarında artış yaşanması tepkileri de beraberinde getirdi. İstanbul Tuzla’dan yola çıkan Uğur Polat, Ferhat Akbulut, Nafiz Hacıalioğlu ve Tolga Yoktan isimli 4 kişilik grup Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile idam cezasının gelmesi için görüşme yapmayı planlıyor.

“Vatanı Korumak Çocukları Korumakla Başlar” pankartını ellerinden düşürmeyen grup üyelerinin tek amacı 80 milyonun sesi olarak Ankara’da çocukların haklarını korumaya çalışmak. Yürüyüşüne devam eden grubu gören vatandaşlar da grup üyelerine desteklerini esirgemiyor.

“80 milyonun sesi olmaya çalışıyoruz.”
Tepkilerini de dile getiren grup üyeleri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Tuzla’dan yola çıktık. Çocuklarımıza uzanan elleri protesto etmek amacıyla Ankara’ya giderek Sayın Cumhurbaşkanımıza idam istediğimizi söyleyeceğiz. Amacımız gerekli cezaların gelmesini sağlamaktır. Bir buçuk gündür aralıksız yürüyoruz ve Pazartesi günü mecliste olacağız. Buradan bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bugün Bolu’ya kadar gitmeyi düşünüyoruz. Biz il ve ilçe merkezlerinde yürüyoruz ama dağlık alanlarda araca binerek yolumuza devam edeceğiz. Biz 10 bin kişilik grupla da yola çıkabilirdik ama son günlerde oluşan provokatör olayları nedeniyle bu kadar kişi olarak 80 milyonun sesi olmaya çalışıyoruz.”