Düzce’de başıboş köpek dehşeti gün geçtikçe büyüyor… Çeteler halinde gezen sokak köpekleri nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşamaya devam ederken şikâyetin yükseldiği adres bu kez Beyciler Mahallesi 1578. Sokak oldu. Başıboş köpek grubu, bir evin bahçesine girerek 7 tavuğu boğarak telef etti. O esnadaki boğuşma sesleri nedeniyle sokakta yaşayanlar büyük korku yaşadı.

7 tavuk telef oldu

O anları Öncü Haber’e anlatan ev sakini Ö.A., “İşten geldim. Evde istirahatteydim. Boğuşma seslerini ve çığlıkları duyunca dışarı çıktım. Bahçemize giren 6 tane köpek ev sahibimin tavuklarını boğuyordu. Müdahale ettim ama 7 tane tavuk çoktan telef olmuştu.” dedi.

‘Belediyede muhatap bulamadım’

Sorunun giderek büyüdüğünü söyleyen Ö.A., “Her akşam işten gelirken görüyorum. Bu köpekler artık çeteleşmeye başladı. Bu olayın ardından da belediyeyi aradım ama muhatap bulamadım. Bana Beyaz Masa’dan şef olduğunu söyledikleri ulaşılmayan bir numarayı verdiler. Köpeklerin kulaklarında küpe vardı. Muhtemelen bakımları yapıldı sonra tekrar sokağa salındılar.” diyerek yaşadıkları probleme karşılık belediyenin adım atmamasından yakındı.

‘Önlem için birinin başına kötü bir şey mi gelmesi gerekiyor?’

Çözüm bulunmazsa ileride daha kötü olayların yaşanmasından korktuklarının kaydeden Ö.A., “Bu işin sonu ne olacak? Ya o sırada benim çocuklarım bahçede olsaydı? Önlem alınması için illaki birinin başına kötü bir şey mi gelmesi gerekiyor?” diyerek başta Düzce belediyesi olmak üzere ilgili kurumları vatandaşı tedirgin eden soruna karşı harekete geçmeye çağırdı.

HABER: Mehmet GÜNESEN