Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motorize Yunus Timleri, resmi ekipler ve kısım ekipleri, şok uygulama için sokağa indi. Şehrin işlek cadde ve sokakları, umuma açık işyerleri ve şüpheli araçlar üzerinde arama yaptı. Toplamda bin 741 sahsın GBT sorgusu yapılırken, çeşitli suçlardan aranması olduğu tespit edilen 16 kişi gözaltına alındı.  

16 şüpheliden 6’sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 10 kişi tutuklanarak Çilimli T Tipi Cezaevine gönderildi. Tutuklananların arasında 9 suç kaydı bulunan ve hakkında 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan G.D, hakkında 12 yıl 9 ay hapis cezası bulunan S.U, hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan İ.M ve yine hakkında 7 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.K’nin olduğu öğrenildi.

Yapılan denetimlerde ayrıca,  5 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 1 adet yivsiz av tüfeği,  130 adet silah mermisi, 165,3 gram metamfetamin, 36 gram esrar maddesi, 51 gram Sentetik Kannabinoid, 4 adet ectasy hap, 10 adet uyuşturucu hap ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

2 şahıs hakkında da ‘Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama’ suçundan adli işlem yapılırken, kişiye ise kumar oynamaktan dolayı 14 bin 552 idari para cezası uygulandı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, suç ve suçluların önüne geçmek için denetimlerini artırarak devam edeceği bildirildi.

HABER: Savaş ARI