Düzce Üniversitesi Rektörlüğü geç de olsa beklenen açıklamayı yaptı. Sabah saatlerinde göğüs ağrısı şikayetiyle Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük’ün kendisiyle ilgilenilmediğini iddia ederek, sağlık çalışanlarına küfürler yağdırıp bir hemşireye yumrukla saldırdığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Darp edilen hemşire Kütük’ten şikayetçi olurken, gözler sessizliğini koruyan rektörlüğe çevrilmişti.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı bir birimde yönetici olan Mehmet Kütük’ün karıştığı ileri sürülen şiddet ve tehdit olayıyla ilgili kurumdan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Üniversitemiz hastanesi acil servisinde 26 Kasım 2021 tarihinde yaşanan şiddet olayına ilişkin olarak rektörlüğümüzce bilgi sahibi olunmasını takiben ivedilikle ilgili hakkında soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın selameti açısından ilgili hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Üniversitemiz her türlü şiddete karşı, kurumsal yaklaşımını sürdürmekte olup bu duruşunu kurum kültürünün bir parçası haline getirmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”